TV Rijnmond aandacht voor Opboxen

Maandag 12 januari 2015 is TV Rijnmond langsgekomen om een leuk item te maken over de samenwerking van de stichting Opboxen met Delta psychiatrisch centrum.

Een tweede groep patienten van psychiatrisch ziekenhuis Delta in Rotterdam is begonnen aan het succesvolle project Wijkboost. Dat is een samenwerking van Delta en de Stichting Opboxen in Hoogvliet. Van de eerste groep zwaaide onlangs iedereen af met een certificaat.
Jan Schildkamp begon tientallen jaren terug zijn boksschool. Samen met zijn zoon John hielp hij tot nu toe honderden kansarme jongeren een nieuwe toekomst op te bouwen. Het recept voor succes: onderwijs volgen combineren met boksen. Deelnemers krijgen een cursus van een paar maanden bestaande uit lessen Nederlands en computervaardigheden. Daarnaast krijgen ze bij 'ome Jan' boksles. Letterlijk en figuurlijk opboksen dus om uit een negatieve spiraal te komen. Delta Psychiatrisch Centrum besloot de methode ook te proberen bij enkele tientallen clienten. Een van hen is Rufina. Zij was in oktober nog zwaar depressief en voelt zich nu al een stuk beter door het boksen: ''Het is natuurlijk gezond om te bewegen en het doet veel voor je spieren, dus je gaat afvallen. Ik kom er echt met plezier. Als ik binnenkom en ik ga boksen voel ik mij gelijk beter.'' Rufina krijgt door het boksen veel extra energie: ''Telkens als ik er aan begin is het best wel zwaar, maar daarna na afloop is het hartstikke heerlijk. Je voelt dat je echt iets hebt gedaan!'' Certificaten De certificaten die worden behaald zijn erkende certificaten op gebied van de Nederlandse taal, computervaardigen en rekenen. Hierdoor krijgen mensen betere toegang tot de arbeidsmarkt