De Boksvereniging

Eigenlijk begon het allemaal met onze Boksvereniging Schildkamp. Jan Schildkamp, bij velen bekend als 'Ome Jan', coached al sinds 1980 boksamateurs en boksprofessionals. De wedstrijdjongens en de boksvereniging hebben in de loop der jaren vele prijzen binnengesleept en de boksvereniging is dan ook een begrip geworden in Nederland en tot ver over de grenzen!

Vanaf 10 jaar kun je bij ons de bokstraining volgen. Recreanten en wedstrijdboksers, jong en oud, mannen en vrouwen trainen gewoon door elkaar.

De boksvereniging is sinds 1980 officieel aangesloten bij de Nederlandse Boks Bond (NBB).


Jeugdboksen. 

Het jeugd boksen is op de maandag en donderdag.

De eerste groep is om 17.00 uur. De jeugd t/m 12 jaar maakt tijdens de lessen kennis met de boks vaardigheden en technieken. De lessen staan onder deskundige leiding van Sharon en Stephanie Schildkamp en Ger Sloof, voormalig profbokser die zijn sporen in het boksen ruim verdiend heeft. Het belangrijkste tijdens deze lessen is dat de kinderen plezier hebben in het boksen en dat ze een stukje weerbaarheidstraining krijgen. De boks lessen worden bij deze groep op een speelse manier gegeven.


De tweede groep begint om 18.15 uur. De jeugd vanaf 12 jaar leert hier alle vaardigheden die met boksen te maken hebben. De trainingen bestaan uit een warming-up, techniek training, licht sparren en een cooling-down.

De trainingen duren ongeveer 5 kwartier.
Recreatief boksen.

Sinds 1980 is de Boksvereniging Schildkamp al aangesloten bij de Nederlandse Boksbond en heeft in het verleden al vele grote kampioenen voorgebracht. Het belangrijkste van de trainingen is dat een ieder op een gezonde, veilige en verantwoordelijke manier bezig is met het boksen. Een kleine groep beoefend het boksen in wedstrijdverband, maar het grootste deel zijn recreanten. De trainingen van deze groep bestaat uit een warming-Up, techniek training en daarna licht sparren. Het lichte sparren betekend dat er niet op het gezicht geraakt mag worden (lichaam en schouder). Aan het eind van de les is de cooling-down. De lessen duren ongeveer 5 kwartier. 

 

Het bestuur

Penningmeester:

  • John Schildkamp (waarnemend)

Trainers:

  • Wil van de Akker
  • Ben Baars
  • Mark Voogd
  • Gerry Sloof
  • Sharon Schildkamp (jeugd)
  • Stephanie Schildkamp (jeugd)

Foto Album